Sredi aprila je širna krščanska skupnost praznovala veliki praznik – Veliko noč. Praznovali smo jo tudi mi in samo za vas pripravili vegetarijansko različico tradicionalne Velikonočne pojedine.

Meni je bil pester in zanimiv, sestavljen pa iz kar štirih hodov. Tako smo vam ponudili: velikonočno jajce na posteljici iz papadama in rukole; domačo bistro juho z rezanci; zeljne krpice z domačim sirčkom (chilli panir), kraljevsko kofto (nagarishi kofta), Velikonočno vegetarijansko šunko v kruhu s hrenovo omako, motovilec v solati s krompirjem in mozarello; orehovo potico in pa slivov kompot z jabolki.
Naša prva vegetarijanska različica velikonočne pojedine je požela veliko navdušenja. Predvsem so vas presenetila vegetarijanska jajca. In kako smo jih pripravili? Povsem preprosto! Rumenjak smo pripravili iz mešanice riža, mung dala, kurkume in črne soli (le-ta doda tak zanimiv okus po trdo kuhanih jajcih), beljak pa iz panirja (domačega sirčka). Vse skupaj smo oblikovali v jajčka in jih še malo pokuhali, in, voila, jajčka so bila tu!

Če bi želeli izvedeti, kako se izdeluje panir, pa indijska specialiteta kraljevska kofta (ki v sredini prav tako spominja na trdo kuhano jajce, le da v svoji veličini zajema množico čudovitih okusov), ter ostale dobrote, si zagotovite svoj izvod svetovne uspešnice , ali pa se udeležite kuharskega tečaja v naši restavraciji.
TUKAJ si lahko ogledate galerijo slik iz Velikonočne pojedine.

Vabljeni!