Veganski enodnevni nedeljski kuharski tečaj
Enodnevni sobotni ali nedeljski kuharski tečaj vodi Mitja Bitenc, kuhar z več desetletji izjemnih izkušenj s področja vedske vegetarijanske kuhinje. Kot glavni kuhar se je pilil v mnogih svetovno znanih vegetarijanskih restavracijah po svetu, med drugim v Torontu, Stockholmu, Londonu, s svojim širokim znanjem pa je pripomogel pri zagonih skoraj vseh resnejših vegetarijanskih točk v Ljubljani (Vegedrom, Hestija, Pangea Natura, Holyfood, OM -okusno mobilno, Govinda’s, Food for Life Slovenia. V zadnjih letih poleg vodenja Radha Govinda vegetarijanske restavracije in veganske restavracije Mandala, vodi uspešne in dobro obiskane tečaje vegetarijanske kuhinje.
Veganska vedska kuhinja, v katere globine se bomo tečajih potopili in jih tudi z veseljem okusili, izključuje meso, jajca in ribe, mleko, mlečne izdelke, vključuje pa vse vrste sadja, zelenjave, riževo mleko in izdelkov iz soje, žit, stročnic itd. Je zelo uravnovešena in vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav razvoj človeškega organizma.

VEDSKA VEGANSKA KUHINJA – VVK:
Kuharske tečaje izvajamo v Restavraciji Mandala
NEDELJA 24.9.2023 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 1
NEDELJA 29.1.2023 – VEGANSKA ITALIJANSKA KUHINJA – NOVO !!!
NOVEMBER
DECEMBER
Ob prijavi in plačilu na vse 4 vegetarijanske kuharske tečaje, (VEDSKA KUHINJA 1,2,3 in ITALIJANSKA KUHINJA) do 31.8.2023, vam priznamo 40€ akcijskega popusta!
In česa se boste na nedeljskem veganskem kuharskem tečaju naučili?
Naučili se boste, kako:
• uporabljati pestro paleto začimb in živil;
• kuhati po navodilih v kuharskih knjigah;
• izvajati različne tehnike pri pripravi začimb in jedi;
• pripraviti in kuhati hrano s pravilno zavestjo;
• deluje duhovni vidik vegetarijanstva – kako hrano očistiti negativnih energij;
• razvijati intuicijo;
• nadomestiti mesna živila;
• sestaviti jedilnik
Jedi, katerih pripravo boste na kuharskih tečajih osvojili, si lahko ogledate nižje.
Vrste tečajev:
• Vedska kuhinja stopnja 1, stopnja 2, stopnja 3;
• Sladice brez jajc – v pripravi
• Klasična kuhinja – v pripravi
Krajši opisi tečajev:
VEDSKA KUHINJA stopnja 1, 2 in 3 slovijo kot izjemno zanimivi, saj jedilniki temeljijo na pestri izbiri živil in začimb. Takšna pestrost omogoča telesu absorbcijo vseh potrebnih vitaminov, mineralov in ostalih ključnih elementov.
Začimbe imajo v prehrani izjemno pomembno vlogo, saj pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. Vedska kuhinja se odlikuje z zelo bogato izbiro začimb v visoko vsebnostjo eteričnih olj, s pomočjo katerih se telo po zaužiti hrani očiščuje, tako na primer določene začimbe čistijo kri, uravnavajo holesterol, odpravljajo alergije in slabosti, razstrupljajo jetra, izboljšujejo prekrvavitev, … in z ustvarjanjem »preventivne klime« v telesu preprečujejo tvorbo bolezenskih klic in gojišč mnogih bolezni sodobnega časa.
Vedska kuhinja ima izjemno dolgo in bogato tradicijo, saj sega več kot 5000 let v zgodovino. Zajema obilo praktičnih nasvetov, ki so uporabne vsakemu posamezniku pri njegovem načinu kuhanja. Živila, ki jih uporabljamo, so lokalne pridelave, ostale pomožne sestavine in začimbe pa so naprodaj v bolje založenih trgovinah. Vse sestavine, ki jih uporabljamo na tečaju, so na voljo v naših prodajalnah (začimbe, čičerikina moka, …). Vedska kuhinja temelji na izjemnih vonjavah, barvitosti hrane in zelo okusnih jedeh. Udeležbo na tem tečaju vam toplo priporočamo saj smo sedaj tradicionalno vedsko kuhinjo približali tudi veganom !
ITALIJANSKA KUHINJA v naših krajih že tradicionalno sodi med bolj priljubljene. Tudi italijansko kuhinjo lahko označimo kot tako, ki blagodejno in zdravilno učinkuje na človeško telo. Za mediteransko kuhinjo je značilna uporaba široke palete mediteranskih začimb in dišavnic, ter seveda olivnega olja, ki predstavlja sam dragulj italijanske kuhinje. V tradicionalni italijanski kuhinji se sicer uporablja tudi meso, mi pa le-tega nadomestimo s še bogatejšo zelenjavno simfonijo. Na tečaju se bomo naučili pripraviti: lazanjo po slavnem receptu iz londonske restavracije; dve vrsti omak za testenine, ki jih bomo prav tako sami izdelali; slastne slavne kalcone, (tako zelo dobre, da jih ni mogoče jesti vse dotlej, dokler jih poponoma ne zmanjka in pa francosko solato z vegansko majonezo, ki jo bomo sami pripravili.
DARILNI BON: Vegetarijanski kuharski tečaj lahko tudi podarite ob posebnih priložnostih vsem tistim, ki jih imate radi – za rojstni dan, poroko, obletnico, ali pa kar tako. Prelepo darilo, ki zaznamuje celotno življenje z uživanjem v prekrasni, slastni hrani!
In kako potekajo tečaji?
Tečaji potekajo ob določitvi jedi, ki vam jo dodeli v pripravo kuharski mojster, vi pa s pomočjo recepta pripravite vse sestavine in začimbe. Zateem se k pripravi vključijo še preostali tečajniki, ki spremljajo pripravo jedi. Jedi kuhate sami, saj želimo, da pridobite praktično izkušnjo. Kuharski mojster vas opazuje in skozi postopek ves čas vodi. Na ta način boste osvojili celoten postopek priprave jedi in le-to brez težav pripravljali kasneje tudi doma.
Tečaj je sestavljen iz treh (3) delov, in sicer:
• Drugi (2.) del je namenjen pripravi okoli 10 vrst različnih jedi.
• Tretji (3.) del je namenjen pospravljanju in nato kraljevski pojedini. Vselej skuhamo več, tako da lahko preostalo hrano odnesete v pokušino tudi svojim domačim. Zato ne pozabite in s seboj prinesite nekaj plastičnih posodic!
KDAJ: od 10:00 do 16:00 ure (sobota ali nedelja)
CENA ENEGA TEČAJA: 85 €/osebo. V ceno so vključeni vsi stroški tečaja (literatura, živila, kraljevska pojedina, DDV) Po vaši prijavi boste na e-mail prejeli predračun. Po plačanem prederačunu je vaša udeležba potrjena. Potrdilo o vplačilu pošljite na info@radhagovinda.si
Ob prijavi in plačilu na vse 3 veganske kuharske tečaje, (VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 1,2,3) vam priznamo 40€ akcijskega popusta!
PRIJAVE IN INFORMACIJE: 041 752 645 (Mitja Bitenc) ali email: info@radhagovinda.si
Člani kluba Govinda’s lahko izkoristijo članski popust! (5-22%) Ne velja za akcijske cene!
OPOZORILO: Odpoved udeležbe na tečaju je mogoča po telefonu in sicer najkasneje do petka (= dva dni pred tečajem). V primeru neudeležbe je potrebno poravnati celotni znesek. Mogoča je zamenjava udeleženca.
Jedi, ki se jih naučite pripraviti na tečaju:
VEGANSKA VEDSKA KUHINJA 1
JEDI KI JIH BOMO KUHALI :
1. SABDŽI: bučke,korenje,jajčevec,beli tofu,pelati- glavna zelenjavna jed
2. SABDŽI: blitva,sladki krompir, sojina smetana – glavna zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ: s kurkumo in grahom – priloga
4. JUHA: hokaido buča, sveži koromač, domači tanki rezanci – juha
5. MATI: pirina polnozrnata in črna moka – kruhki
6. HALVA: sadje, pšenični zdrob… – sladica
7. LADU: čičerikina moka, indijski oreščki – sladica
8. LASI: veganski mango lasi – napitek
PRIJAVE: info@radhagovinda.si
VEGANSKA VEDSKA KUHINJA 2
JEDI KI JIH BOMO KUHALI :
1. SABDŽI: cvetača, rdeča paprika, dimljen tofu, ingver – zelenjavna jed
2. SABDŽI: bučke, pečen krompir, smetana – zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ: kokos, peteršilj – priloga
4. FRANCOSKA SOLATA: korenje, krompir, grah, kumarice, domača majoneza
5. DELIKATESA: polnozrati kruhki – ČAPATI
6. SLADICA 1: vegansko pecivo – biskvit iz manga in banan
7. SLADICA 2: KORENČKOVA HALVA: korenje, mandlji, žafran, smetana, rozine…
8. NAPITEK: limeta z žafranom
PRIJAVE: info@radhagovinda.si
VEGANSKA VEDSKA KUHINJA 3
JEDI KI JIH BOMO KUHALI:
1. ŠAK: špinača, krompir, tofu, smetana – zelenjavna jed
2. SABDŽI: stročji fižol v čičerkini omaki z začimbami – zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ: indijski oreščki, žafran, klinčki, cimet, kardamon – priloga
4. JUHA: mung dhal rumena leča, cvetača, korenček, začimbe, sveži koriander
5. SOLATA: rdeča pesa, smetana, bučno olje, limona
6. VEGI RAŽNJIČI: ocvrta zelenjava panirana v čičerkini panadi – delikatesa
7. ČATNI: jabolka, ananas, pomaranča – pikantna sladica
8. SLADICA: veganske palačinke z namazom iz kakava in lešnikov
PRIJAVE: info@radhagovinda.si
VEGANSKA ITALIJANSKA KUHINJA: – NOVO !!!
JEDI KI JIH BOMO KUHALI:
1. LAZANJA – z veganskim bešamelom, špinačo, tofujem, s pelati in zelenjavo, vegansko mozarelo, domačimi testeninami
2. RUMENI DOMAČI POLŽKI, ŠPINAČNI SVEDRI
3. BOLONEZE OMAKA – iz bučk, jajčevcev, rdeče paprike, paradižnika
4. OLIVNA OMAKA – iz črnih in zelenih oliv, kaper, paradižnika, paste genovese
5. CALZONE –z belim tofujem, koruzo, rdečo papriko, karijem
6. FRANCOSKA SOLATA – iz korenčka, krompirja, graha, kumaric, domače veganske majoneze,
PRIJAVE: info@radhagovinda.si