Blog

Kako kmetije spodbuditi k okoljsko vzdržni pridelavi hrane?

Kako kmetije spodbuditi k okoljsko vzdržni pridelavi hrane?

Novi gospodarji na kmetijah za vegetarijanski način prehranjevanja Na Kmetiji Zaplana 1890 nad Vrhniko lokalne kmetije spodbujajo k večji inovativnosti na področju sezonsko in lokalno pridelane vegetarijanske hrane in diverzifikaciji kmetijskih dejavnosti. Kako?Zgolj...

PUSTNI KROFI

PUSTNI KROFI

PUSTNI KROFI  Obveščamo vas, da bomo tudi to leto pri nas pekli pustne krofe ? Za vse sladokusce bodo v redni ponudbi na meniju v TOREK 28.2.2017 (za vsakega 1 kos) Krofe bo za vas pekel sam Šef kuhinje,restavracije Radha Govinda Saša Žervanov Sprejemamo tudi naročila...

KUHAJMO Z LEČO

KUHAJMO Z LEČO

Na RTV SLO v oddaji Dobro jutro sva danes z Mojco Mavec kuhala z lečo. Pripravila sva odlično ayurvedsko riżoto z rumeno mung dhal lečo, domač jogurt in polnozrnate kruhke - čapatije. Celoten prispevek si lahko ogledate na tej povezavi : Dobro jutro - kuhajmo z lečo...

KUHAJMO S ČIČERIKO

KUHAJMO S ČIČERIKO

Danes smo v studiu oddaje Dobro jutro kuhali s čičeriko, prvič se vam je predstavil Mitja Bitenc. Asafetido v receptu lahko mirno nadomestite s čebulo, začimbe pa dodajate po želji in glede na zalogo v omari! Celoten prispevek si lahko ogledate na: Dobro jutro -...

ZAKLJUČEK KUHARSKE ŠOLE S PODELITVIJO DIPLOM

ZAKLJUČEK KUHARSKE ŠOLE S PODELITVIJO DIPLOM

V ponedeljek, 20.6.2016 so15-dnevno kuharsko šolo uspešno zaključili kuharji 22 generacije. Iskrene čestitke in veliko kulinaričnih uspehov še naprej. Mitja Bitenc, vodja vedske vegetarijanske kuharske šole Več informacij o tem, kaj vse se učimo na kuharski šoli si...

Vegeposlaništvo v Malem mestu velikih nakupov

Vegeposlaništvo v Malem mestu velikih nakupov

Družina Radha Govinda se širi. Svoje kuhalnice bomo z neizmerno ljubeznijo vrteli še pogosteje. Zato vas vabimo, da se nam pridružite in razvajate svoje telo in duha z našimi vegetarijanskimi poslasticami. Do teh boste predvidoma od sredine aprila dalje...

Junijski sklop štirih kuharskih tečajev

Junijski sklop štirih kuharskih tečajev

V mesecu juniju so se v štirih zaporednih nedeljskih (popol)dnevih zvrstili težko pričakovani kuharski tečaji vedske in italijanske kuhinje. Tako smo sklop štirih kuharskih tečajev 'oddelali' v skupini sedmih...

Velikonočna vege pojedina 2014

Velikonočna vege pojedina 2014

Sredi aprila je širna krščanska skupnost praznovala veliki praznik – Veliko noč. Praznovali smo jo tudi mi in samo za vas pripravili vegetarijansko različico tradicionalne Velikonočne pojedine. Meni je bil...

Utrinki 6. obletnice delovanja restavracije

Utrinki 6. obletnice delovanja restavracije

Veliko dvojno praznovanje - Radha je prišla h Govindi in praznovanje 6. obletnice restavracije 25. marec je bil res poseben dan. Zunaj je divjala dežna ujma, zdelo se je, kot da krog vogalov vije veter iz...

Valentinov večer

Valentinov večer

Letošnji Valentin je bil še posebej všečen, mar ne. Dan je bil lep, sonce je sijalo, še martinčke je zamikalo, da bi predčasno pokukali na plano – prav gotovo le zato, da bi ugotovili, kaj neki se dogaja v...