Kuharska šola

je namenjena vsem, ki želite poglobiti svoje znanje o vegetarijanski prehrani.

Hrana, ki jo pripravljamo, je prava paša za oči, ob izjemnih aromah, ki se bodo ob kuhanju razvile, bo postala kuhinja najljubši prostor vašega doma.

Kuharska šola temelji na ayurvedi, se spogleduje z Mediteranom in obvladuje klasično kuharijo, zato se na jedilnikih najde za vsakogar nekaj. Ta kuhinja izključuje meso, jajca in ribe, vključuje pa vse vrste sadja, zelenjave, mleka in mlečnih izdelkov, žit, stročnic itd. Je zelo uravnovešena in vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav razvoj človeškega organizma.

Kuharsko šolo vodi Mitja Bitenc, kuhar z več desetletij izjemnih izkušenj s področja vedske vegetarijanske kuhinje. Kot glavni kuhar se je pilil v mnogih svetovno znanih vegetarijanskih restavracijah po svetu, med drugim v Torontu, Stockholmu, Londonu, s svojim širokim znanjem pa je pripomogel pri zagonih skoraj vseh resnejših vegetarijanskih točk v Ljubljani. Že dvanajst let uspešno vodi tečaje vegetarijanske kuhinje ter vodi visoko cenjene vegetarijanske kuharske šole.

Pridružite se nam in osvojite velike skrivnosti vedske vegetarijanske kuhinje!

Vrsta srečanja:Vegetarijanska kuharska šola

•Kdaj: ponedeljek od 18. do 21. ure
•Kje: Žibertova 23, Ljubljana – v prostorih Radha Govinda vegetarijanske restavracije
•Število srečanj:15
•Termin: od 16. JANUARJA 2017 do 19. JUNIJA 2017 (23. GENERACIJA) info@radhagovinda.si
•Plačilo: 30 € (vključen DDV) na srečanje (možnost mesečnega plačevanja)
•Prijave: v skupini je lahko največ 8 tečajnikov (pohitite s prijavami!)
•Dodatne informacije, navodila: S seboj prinesite predpasnik, pisalo in posodice, da boste lahko nekaj pripravljene hrane lahko odnesli tudi domov. Na vsakem srečanju boste prejeli tudi recepte, po katerih smo jedi pripravljali, ki jih boste lahko vlagali v svoje mape in tako sestavili celotno zbirko kuharskih receptov (skupaj cca 75 jedi). Ob koncu šolanja boste prejeli tudi diplomo o opravljeni vegetarijanski kuharski šoli.

Z zbiranjem prijave za KUHARSKO ŠOLO, ki bo potekala to jeseni, smo že pričeli. Pohitite, število prijav je omejeno !!!

PRIJAVE POŠLJITE NA: info@radhagovinda.si

Vabimo vas tudi na ogled videa, ki vam bo zapisano še malce bolj ponazorilo:

Jedi, ki se jih boste naučili pripraviti v vegetarijanski kuharski šoli

1. DAN:
1. Uvod v vegetarijanstvo
2. Začimbe
3. Jogurt
4. Panir – mladi sir

2. DAN:
1. SABDŽI : bučke, panir, kisla smetana – zelenjavna jed
2. ČIDVA : krompir, kokos, rozine, mandlji, začimbe – kraljevski čips
3. RAJTA: rdeča pesa, bučno olje, jogurt, limona – solata
4. ŠRIKANT: sadje, odcejeni jogurt, sladkor – indijski sladoled
5. HALVA: pšenični zdrob, višnje, maslo, sladkor …- sladica

3. DAN:
1. KITRI: korenček, cvetača, peteršilj – rižota z rumeno lečo
2. RAJTA: špinača, sezam, jogurt – solata
3. PURI: sezam, mak, banane – delikatesa
4. KORENČKOVA HALAVA: korenje, mandlji, žafran, sladka smetana – sladica

4. DAN:
1. ŠAK: špinača, krompir, trdi sirček
2. ZAČINJENI KROMPIR: krompir, peteršilj
3. RAJTA: blitva, jogurt, arašidi
4. SANDEŠ: mehki sir, sladkor, različne arome – sladica
5. LASSI: sadni napitek iz jogurta in banan

5. DAN:
1. BASMATI RIŽ: mak – priloga
2. SABDŽI: korenček, bučke, jajčevec, pomi, sirček- trdi – glavna jed
3. PAKORE: rdeča paprika, cvetača, jajčevec, bučke – delikatesa
4. BUNDI RAJTA: ocvrte zlate kroglice, namočene v jogurtu – solata

6. DAN:
1. SABDŽI: cvetača, krompir, rdeča paprika, dimljeni tofu …
2. BASMATI RIŽ: kokos, peteršilj
3. DHALOVA JUHA: rumeni mung dhal, korenček, peteršilj
4. ČAPATI: moka tipa 850, polnozrnata moka, sol

7. DAN:
1. ZELENJAVNA JUHA: korenček, zelena, peteršilj, koleraba …
2. PRAŽENI KROMPIR: zelje, krompir…
3. ZELENJAVNA PRILOGA: korenček, cvetača, brstični ohrovt …
4. SEJTAN: pšenično meso – naredimo ga sami
5. SEJTAN: po dunajsko in pariško
6. RIŽ S SMETANO – banane

8. DAN:
1. LAZANJA: bešamel, špinača, panir, pelati z zelenjavo, nastrgani sir, domače testenine
2. FRANCOSKA SOLATA: korenček, krompir, grah, kumare, domača majoneza …

9. DAN:
1. SABDŽI: stročji fižol, korenje, jogurt, čičerikina moka – zelenjavna jed
2. BASMATI RIŽ: koromač, mandlji
3. SAMOSE: mehki panir, koruza, olive – delikatesa
4. LADU: čičerikina moka, lešniki – sladica

10. DAN:
1. KRALJEVSKA KOFTA: riž, panir, špinača, krompir, čičerikina moka – delikatesa
2. KOFTE: zelje, korenček, krompir, cvetača, čičerikina moka – delikatesa
3. RAJTA: kumarice, jogurt, kokos – solata
4. ČATNI: banane, rozine, limona

11. DAN:
1. KODRASTI REZANCI, POLNOZRNATI REZANCI
2. MEDITERANSKA OMAKA: bučke, jajčevec, rdeča paprika, paradižnik
3. OLIVNA OMAKA: črne, zelene olive, kapre, paradižnik, pasta genovese
4. SOLATA: radič, endivija, jogurt, bučno olje, limona
5. ČATNI: jabolka, ananas, pomaranča – pikantna sladica

12. DAN:
1. SABDŽI: bučke, krompir, kisla smetana
2. BASMATI RIŽ: grah – priloga
3. RAJTA: jogurt, jajčevec, začimbe, peteršilj
4. MATI: moka tipa 1100, polnozrnata moka, sezam – kruhki
5. MALPURI: sadni jogurt, ocvrte miške – sladica

13. DAN:
1. POLENTA: sezam, sončnična semena, bučna semena
2. GOLAŽ: sojine kocke, paradižnikova omaka, začimbe
3. HOKAIDO JUHA z domačimi rezanci
4. SOLATA: zelena solata, kristalka, korenček, sezam
5. RASA GULA: sirne kroglice namočene v odišavljenem sirupu – sladica (NOVO!)

14. DAN:
1. KROMPIR V KOSIH: sezamova zabela – priloga
2. SEGEDIN: kislo zelje, sojine kocke – glavna jed
3. KALCONE: panir, koruza, rdeča paprika, kari – delikatesa
4. KOKOSOV ČATNI: pikantna omaka

15. DAN:
IZPIT S PODELITVIJO DIPLOM