Radha Govinda in humanitarno društvo Hrana za življenje FFL

Od odprtja naše restavracije marca 2008 sodelujemo s humanitarnim društvom Hrana za Življenje.

Ker se zavedamo, da časi niso najbolj rožnati, brezposelnost velika in borba za preživetje vsak dan težja, smo se odločili, da hrano, ki nam na koncu dneva ostane podarimo pomoči potrebnim. Tako že skoraj sedem let vsak dan brezplačno podarimo 20-30 obrokov.

Društvo preko prostovoljcev deli brezplačne obroke lačnim. Posrkbljeno je, da so ti obroki topli v skladu z smernicami prakse HACCP. Tako smo do sedaj (november 2013) omogočil okoli 30.000 toplih obrokov za brezdomce, odvisnike in ostale za socialno ogrožene.

Humanitarno društvo HRANA ZA ŽIVLJENJE je slovenska veja največje svetovne vegetarijanske humanitarne organizacije FOOD FOR LIFE, ki organizira humanitarno pomoč prizadetim po vsem svetu .

FFL globalno danes dnevno podeli več kot milijon vegetarijanskih obrokov v brezplačnih restavracijah, mobilnih kuhinjah, šolah in območjih nesreč. Zametki slovenske veje segajo v leto 1992, 21. marca 2008 pa je bilo uradno ustanovljeno društvo Hrana za življenje za različne dejavnosti in z glavno vizijo društva; »V Sloveniji ni lačnih«.

Svetovno humanitarno društvo Food for life FFL se je odzvalo tudi na nedavnem orkanskem postošenju na Manili Filipinih.