DOBRODOŠLI
NA NAŠEM
VEGEPOSLANIŠTVU
V BTC-ju

Vegeposlaništvo Radha Govnda
Street food BTC
(južni del tržnice BTC)

Šmartinska 152, 100O Ljubljana

Gsm: 051 308 725
Delovni čas : pon-sob 10-21 ure
Nedelje in prazniki zaprto

PONEDELJEK, 14. 10. 2019

TOREK, 15. 10. 2019

SREDA, 16. 10. 2019

ČETRTEK, 17. 10. 2019

PETEK, 18. 10. 2019

SOBOTA, 19. 10. 2019

”Enega z govedino prosim”!
”Gospod, pri nas pa imamo samo ”Govindinega”….se je dostikrat naročalo pri nas.
Zato smo se z ekipo odločili, da bomo naredili GOVINDA BURGER, brez govedine! 100% VEGANSKI !!!
GOVINDA BURGER je narejen iz polnozrnate bombice z makovim posipom, ki jo naredimo in spečemo sami.
Polpet v burgerju je sedaj zares konkreten in hrustljav.
”Go” v sanskrtu pomeni govedo, ker pa mi živali spoštujemo naš polpet ni narejen iz kravjega mesa, temveč je narejen iz pšeničnega mesa – sejtana, ki je prav tako zelo bogat z beljakovinami. Dodali smo še čičerkino moko, sojino omako, začimbe in veliko žlico ljubezni.
Tokratni namaz se navezuje na polpet, zato smo mu dodali gorčico. Za svežino pa bodo tokrat poskrbeli še hrustljavo zelje, sočna rdeča paprika in zelena solata.
Pa dober tek!

Predstavljamo vam RED BIT BURGER!
Vijolična nit novega burgerja je prihajajoča jesen. Rdeča pesa in bučna semena sta glavni sestavini novo nastalega burgerja, narejenega z navdihom jeseni. Burger je VEGANSKI.
POLNOZRNATA BOMBICA, ki jo naredimo in spečemo sami, je posuta s hrustljavimi bučnimi semeni.
NAMAZ smo tokrat naredili v kombinaciji z rdečo peso in dobili smo povsem naravno barvo, ki nas povabi, da ugriznemo v slastni burger.POLPET je vrhunska kombinacija rdeče pese, čičerikine moke in začimb… Hrustljav in okusen polpet naredi piko na ”i”.Za sočnost smo dodali KISLE KUMARICE, za svežino pa solato KRISTALKO in RUKOLO. Vse skupaj je začinjeno še z BUČNIM OLJEM, ki ustvari pravo ”ŠTIMUNGO” okusov.

Poleg odličnih vegetarijanskih in veganskih dnevnih kosil bomo vrteli kuhalnice in vam skuhali tudi jedi po naročilu. Mednje sodi omamni Bliss Burger, katerega smo prvič sestavili že davnega leta 1993 in je še vedno legenda med vegi burgerji. Polnozrnati sezamovi bombici dodamo kremni zeliščni namaz, katerega receptura je naša skrivnost :), nato dodamo svežo, sočno zeleno kristalko, kralj burgerja pa je seveda korenčkov polpet z edinstveno mešanico začimb in mandljev. Če ste ljubitelji pekočega, vam z veseljem dodamo še pikantno paradižnikovo omako.

Sirov burek je tako kot pizza zelo dober, hkrati pa zelo preprost. Zato bi lahko rekli, da je preprosto dober.
Ker je zelo težko dobiti kvaliteten burek brez jajc in ostalih dodatkov, smo se odločili, da v ponudbo dodamo nove adute.
Sirov burek je klasika. Vlečenemu testu, ki ga delamo sami, dodamo nadev iz skute ter ga oblikujemo v podkvice. Še predno se do konca speče nas nesramno dobre vonjave že mamijo, da uživamo v njem. Še prej ga z ljubeznijo darujemo.
Pizza burek – hit burek, po mnenju mnogih najboljša možna fast food kombinacija. Hrustljav okus po pizzi. Mmmm, sir ki se vleče in sočne olive na poti do gurmanske ekstaze. Naš pizza burek je skrbno izbrana kombinacija sirov in ostalih sestavin, ki pa naj ostanejo skivnost.
Veganski burek. Seveda brez veganca ne gre! Imamo nekaj opcij in tiste, ki se bodo najbolj prijele, bodo na meniju.
Burek sejtan-bolognese & Burek- zelenjavni (krompir, zelje)

Naročili boste lahko tudi kraljico med lazanjami, našo Radha Govinda Kraljevsko lazanjo, katere receptura prihaja iz najpopularnejše Londonske vegetarijanske restavracije Govinda’s. Zakaj kraljevska? Ker jo oblikujejo kar trije nadevi, dopolnjujejo pa jo testenine Radha Govinda, ki jih seveda delamo sami. Lazanjo sestavljajo zelenjavni nadev iz bučk, rdeče paprike, jajčevcev, paradižnika in oliv; sestavljajo jo še špinačni nadev in bešamel, na vrhu pa potresemo riban sir. Lazanjo okrasimo s svežim paradižnikom in baziliko. To je NAJBOLJŠA zelenjavna torta, kar ste jih kdaj jedli <3 Za prste obliznit!

Po naročilu vam bomo skuhali tudi konkreten krožnik “pašte.”

Testenine Radha Govinda so nekaj posebnega že zato, ker smo sami razvili celo paleto odličnih hišnih testenin. Odlikuje jih predvsem nežen svilnat okus v ustih. Te testenine so narejene z ljubeznijo in imajo svoj karakter in dušo.

Izbirate lahko med dvema oblikama testenin Radha Govinda:
– svedri iz pirine moke & mediteranska omaka
– špageti s kurkumo & bologneze

Poleg pa vam postrežemo še vrhunski omaki, ki so primerne tudi za vegane :
– mediteranska omaka, ki jo sestavljajo pelati, bučke, jajčevci, rdeča paprika in zelišča
– vegi bolognese omaka, v kateri so pelati, sejtan pšenično mleto meso in sojina omaka.

Vsem testeninam po želji dodamo veganski parmezan in solato, ter vas za nekaj trenutkov popeljemo v izvirne okuse Mediterana.

In nenazadnje, le kdo ne mara pohančkov? Naš panirček in sejtan po dunajsko sta nastala, ko smo delali catering na porokah in smo morali zadovoljiti tudi svate, ki si poroke brez dunajca sploh niso mogli zamisliti.

Panirček je mladi sir, ki ga naredimo sami, paniran v panadi iz začimb, čičerkine moke in krušnih drobtin. Najbolj spominja na piščančje fingerse. K sreči so vsi piščanci celi in lisica sita. Sejtan po dunajsko je prava uspešnica in marsikdo niti ne pomisli, da gre za brezmesno verzijo. Sejtan po dunajsko je sočen, mehek, okusen, na zunaj pa ga obdaja hrustljava skorjica. Naše panirane dobrote vam bomo postregli z ocvrtim krompirčkom, po želji pa tudi s ketchupom in vegansko majonezo.