Vedsko-indijske sladice

Skrivnosti priprave vedsko-indijskih sladic se že več kot 5000 let prenašajo iz roda v rod. Kljub temu, da se zdijo preproste, so nadvse okusne. Priprava teh sladic je prava umetnost, ki lahko preseneti še tako izkušenega slaščičarja. V restavraciji Radha Govinda imamo veliko izkušenj, pa vendar vsakič, ko se vrnemo iz svetih krajev Indije, prinesemo še kakšen pristen recept, rezultat v sladki obliki pa z velikim veseljem podelimo z vami.
Če želite izkusiti popolni užitek, je to prava odločitev.
– halva – sladica iz pšeničnega zdroba in sadja
– khir – sladki riž
– šrikant – zgoščeni, odišavljeni kremni jogurt
– ladhu – sladica iz čičerike in lešnikov
– luglu – kroglice iz čičerikine moke in suhega sadja
– berfi – mlečna karamela
– malpura – sladki cmoki v odišavljenem jogurtu
– gulab džamun – ocvrte mlečne kroglice v sirupu
– rasagula – sirne kroglice v rožnem sirupu
– ……
ali po želji oziroma dogovoru
Naročila sprejemamo po elektronski pošti restavracija@radhagovinda.si vsaj 5 delovnih dni pred prevzemom.