Veganski enodnevni nedeljski kuharski tečaj

Enodnevni nedeljski kuharski tečaj vodi Mitja Bitenc, kuhar z več desetletji izjemnih izkušenj s področja vedske vegetarijanske kuhinje. Kot glavni kuhar se je pilil v mnogih svetovno znanih vegetarijanskih restavracijah po svetu, med drugim v Torontu, Stockholmu, Londonu, s svojim širokim znanjem pa je pripomogel pri zagonih skoraj vseh resnejših vegetarijanskih točk v Ljubljani (Vegedrom, Hestija, Pangea Natura, Holyfood, OM -okusno mobilno, Govinda’s, Food for Life Slovenia. V zadnjih letih poleg vodenja Radha Govinda vegetarijanske restavracije vodi uspešne in dobro obiskane tečaje vegetarijanske kuhinje.

 

Veganska vedska kuhinja, v katere globine se bomo tečajih potopili in jih tudi z veseljem okusili, izključuje meso, jajca in ribe, mleko, mlečne izdelke, vključuje pa vse vrste sadja, zelenjave, riževo mleko in izdelkov iz soje, žit, stročnic itd. Je zelo uravnovešena in vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav razvoj človeškega organizma.

URNIK VEGANSKIH VEDSKIH KUHARSKIH TEČAJEV:

OKTOBER
22.10.2017 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 1
NOVEMBER
26.11.2017 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 2
DECEMBER
10.12.2017 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 3

In česa se boste na nedeljskem veganskem kuharskem tečaju naučili?

Naučili se boste, kako:

• uporabljati pestro paleto začimb in živil;
• kuhati po navodilih v kuharskih knjigah;
• izvajati različne tehnike pri pripravi začimb in jedi;
• pripraviti in kuhati hrano s pravilno zavestjo;
• deluje duhovni vidik vegetarijanstva – kako hrano očistiti negativnih energij;
• razvijati intuicijo;
• nadomestiti mesna živila;
• sestaviti jedilnik

Jedi, katerih pripravo boste na kuharskih tečajih osvojili, si lahko ogledate nižje.

Vrste tečajev:

• Vedska kuhinja stopnja 1, stopnja 2, stopnja 3;
• Italijanska kuhinja  – v pripravi
• Sladice brez jajc – v pripravi
• Klasična kuhinja – v pripravi

Krajši opisi tečajev:

VEDSKA KUHINJA stopnja 1, 2 in 3 slovijo kot izjemno zanimivi, saj jedilniki temeljijo na pestri izbiri živil in začimb. Takšna pestrost omogoča telesu absorbcijo vseh potrebnih vitaminov, mineralov in ostalih ključnih elementov.

Začimbe imajo v prehrani izjemno pomembno vlogo, saj pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. Vedska kuhinja se odlikuje z zelo bogato izbiro začimb v visoko vsebnostjo eteričnih olj, s pomočjo katerih se telo po zaužiti hrani očiščuje, tako na primer določene začimbe čistijo kri, uravnavajo holesterol, odpravljajo alergije in slabosti, razstrupljajo jetra, izboljšujejo prekrvavitev, … in z ustvarjanjem »preventivne klime« v telesu preprečujejo tvorbo bolezenskih klic in gojišč mnogih bolezni sodobnega časa.

Vedska kuhinja ima izjemno dolgo in bogato tradicijo, saj sega več kot 5000 let v zgodovino. Zajema obilo praktičnih nasvetov, ki so uporabne vsakemu posamezniku pri njegovem načinu kuhanja. Živila, ki jih uporabljamo, so lokalne pridelave, ostale pomožne sestavine in začimbe pa so naprodaj v bolje založenih trgovinah. Vse sestavine, ki jih uporabljamo na tečaju, so na voljo v naših prodajalnah (začimbe, čičerikina moka, …). Vedska kuhinja temelji na izjemnih vonjavah, barvitosti hrane in zelo okusnih jedeh. Udeležbo na tem tečaju vam toplo priporočamo saj smo sedaj tradicionalno vedsko kuhinjo približali tudi veganom !

DARILNI BON: Vegetarijanski kuharski tečaj lahko tudi podarite ob posebnih priložnostih vsem tistim, ki jih imate radi – za rojstni dan, poroko, obletnico, ali pa kar tako. Prelepo darilo, ki zaznamuje celotno življenje z uživanjem v prekrasni, slastni hrani!

darilni_bon

In kako potekajo tečaji?

Tečaji potekajo ob določitvi jedi, ki vam jo dodeli v pripravo kuharski mojster, vi pa s pomočjo recepta pripravite vse sestavine in začimbe. Zateem se k pripravi vključijo še preostali tečajniki, ki spremljajo pripravo jedi. Jedi kuhate sami, saj želimo, da pridobite praktično izkušnjo. Kuharski mojster vas opazuje in skozi postopek ves čas vodi. Na ta način boste osvojili celoten postopek priprave jedi in le-to brez težav pripravljali kasneje tudi doma.

Tečaj je sestavljen iz treh (3) delov, in sicer:

• Prvi (1.) del je namenjen predstavitvi programa in pripravi sestavin ter začimb.
• Drugi (2.) del je namenjen pripravi okoli 10 vrst različnih jedi.
• Tretji (3.) del je namenjen pospravljanju in nato kraljevski pojedini. Vselej skuhamo več, tako da lahko preostalo hrano odnesete v pokušino tudi svojim domačim. Zato ne pozabite in s seboj prinesite nekaj plastičnih posodic!

LOKACIJA IZVEDBE TEČAJA: Žibertova 23, Ljubljana v prostorih restavracije RADHA GOVINDA
KDAJ: od 10:00 do 16:00 ure (vselej v nedeljo)
CENA ENEGA TEČAJA: 70 €/osebo. V ceno so vključeni vsi stroški tečaja (literatura, živila, kraljevska pojedina, DDV)
PRIJAVE IN INFORMACIJE: 041 752 645 (Mitja Bitenc) ali email: info@radhagovinda.si
Člani kluba Govinda’s lahko izkoristijo članski popust! (5-22%) Ne velja za akcijske cene !
OPOZORILO: Odpoved udeležbe na tečaju je mogoča po telefonu in sicer najkasneje do petka (dva dni pred tečajem). V primeru neudeležbe je potrebno poravnati celotni znesek. Mogoča je zamenjava udeleženca.

Jedi, ki se jih naučite pripraviti na tečaju:

VEGANSKA VEDSKA KUHINJA 1: 22.10.2017

JEDI KI JIH BOMO KUHALI  :

1. SABDŽI: bučke, korenje, jajčevci, pelati, peteršilj – zelenjavna jed
2. SABDŽI: blitva, krompir, riževo mleko – zelenjavna jed
3. POLNOZRNATI RIŽ: z grahom
4. JUHA: hokaido buča, sveži koromač, tanki rezanci
5. DELIKATESA: polnozrnati kruhki – MATI
6. SLADICA 1: pšenični zdrob, kokos maslo, višnje – HALVA
7. SLADICA 2 : čičerikina moka, pomaranča – LADHU
8. NAPITEK: veganski mango lasi

PRIJAVE: info@radhagovinda.si

VEGANSKA VEDSKA KUHINJA 2: 26.11.2017

JEDI KI JIH BOMO KUHALI  :

1. SABDŽI: cvetača, rdeča paprika, dimljen tofu, ingver –zelenjavna jed
2. SABDŽI: bučke, korenje, krompir, veganska majoneza –zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ : kokos, peteršilj
4. SOLATA: kumare, paradižnik, bučno olje, limona, pehtran
5. DELIKATESA: polnozrati kruhki – ČAPATI
6. SLADICA 1: vegansko pecivo – biskvit
7. SLADICA 2 : riževo mleko, karamela, cimet – KHIR (sladki riž)
8. NAPITEK: limeta z žafranom

PRIJAVE: info@radhagovinda.si

VEGANSKA VEDSKA KUHINJA 3: 10.12.2017

JEDI KI JIH BOMO KUHALI:

1. SABDŽI: špinača, krompir, dimljen tofu – zelenjavna jed
2. SABDŽI: stročji fižol v čičerkini omaki z začimbami – zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ : z makom
4. JUHA: mung dhal rumena leča, cvetača, korenček, začimbe, sveži koriander
6. DELIKATESA: ocvrta zelenjava panirana v čičerkini moki – PAKORE
7. ČATNI: pelati, začimbe – rahlo pikantna omaka
8. SLADICA 1: veganske palačinke z rožičevim namazom
9. SLADICA 2 : korenček, mandlji, žafran, riževo mleko, rozine, rjavi sladkor – GADŽAR HALVA

PRIJAVE: info@radhagovinda.si

TUKAJ si lahko ogledate nekaj utrinkov naših kuharskih tečajev.

CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni

Kuharska Akademija Rudra Simha

Cilj projekta je razviti storitev Kuharska akademija Rudra Simha, ki bo sestavljena iz dveh vrst programov - enodnevnega kuharskega tečaja, namenjenega osveščanju o zdravem načinu prehranjevanja in pomenu ter pripravi zdrave vegetarijanske hrane (zainteresirani se bodo lahko kasneje vključili v kuharsko šolo) in 15-tedenske kuharske šole.

Z akademijo bomo povečevali ozaveščenost o zdravem načinu prehranjevanja in vzpodbujali spoznavanje vedske vegetarijanske kuhinje. Dejavnost se bo širila s kuharji, ki bodo zaključili šolanje na akademiji.

Z zagonom projekta bomo predstavili rešitev izobraževalne narave s potencialom in namenom ustvarjanja novih delovnih mest za ranljivejše skupine prebivalstva in humanitarno noto.

Naložbo sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si). Vrednost sofinanciranja je 20.000,00 EUR.